Konfiguracja

Online Chmura panel

Konfiguracja

Zarządzaj Device

Kliknij "Urządzenie”-„Pilot”Na lewym pasku menu, aby zakończyć różne ustawienia.

Zmiana nazwy urządzenia

  • Ustaw przyjazną nazwę urządzenia, klikając istniejącą nazwę urządzenia, zmieniając nazwę w polu tekstowym i kliknij przycisk sprawdzić znak, aby zapisać zmiany.

działania

  • Odinstaluj

    Wybrane urządzenie i wszystkie jego istotne dane zostaną usunięte z panelem; Tymczasem klient EaseMon zostaną odinstalowane od celu Mac.
  • zakaz

    Umieścić wybrane urządzenie na czarnej liście.

    Jeśli nieautoryzowane urządzenie podłączone do konta Chmura, można go wybrać z wymienionych urządzeń i kliknij „zakaz„. W ten sposób EaseMon zostaną usunięte z tego urządzenia i wszystkie jej istotne dane zostaną usunięte, a urządzenie jest zabronione ponownie nawiązać połączenie.
  • Pokazać zakazane urządzenie (a)

    urządzenia wyświetlające który został zbanowany
  • Wyloguj

    Wybierz urządzenie, wybierz „Wyloguj„Cel Mac wyloguje się rachunek bieżący.
  • Restart

    Wybierz urządzenie, wybierz „Restart„Cel Mac zrestartuje
  • Zamknąć

    Wybierz urządzenie, wybierz „Zamknąć„Cel Mac zostanie wyłączony

Gdy urządzenie jest odinstalowane z panelu internetowego chmurze, oprogramowanie na tym urządzeniu będzie zwrócić się do wersji niezarejestrowanej, tak aby inne urządzenie może być dodane.

zarządzanie grupami

Dzięki funkcji grupowej, to jest łatwe do grupowania użytkowników i urządzeń przez działu lub zespołu. Domyślna grupa jest nieprzypisane. Grup i użytkowników można dodawać / edytować / przeniesiony z „Ustawienia”-„Grupy„.

Ustaw alias użytkownika

  • Kliknij "Edytować”Po użytkownikowi ustawić przyjazną alias użytkownika w polu tekstowym i kliknij pustą„ok„.

Zmiana statusu użytkownika Monitoring

  • Kliknij "Edytować”Po użytkownika, wybierz status monitoringu z listy rozwijanej i kliknij„ok„.

Status EaseMon

  • Aktywny:

    Urządzenia są pod stałą obserwacją.
  • Zawieszony:

    Status ten przestanie użytkownikowi przesyłanie logów do centrali w chmurze.
  • Usuń użytkownika:

    Stan ten będzie usunąć użytkownika i jego danych.

Dodaj słowa Alert

EaseMon wykonuje zrzut ekranu automatycznie, gdy kluczowe jesteś ustawiony jest wyzwalany w działaniach użytkownika.

Iść do Ustawienia - Alert słowa zarządzać powiadomienie słowo i kategorie. Rozdzielić powiadomienie słowa przecinkiem aby dodać w partii.

Alert Rodzaje słowo

  • Rodzaj naciśnięcia klawiszy:

    Zrzuty ekranu zostaną przechwycone podczas naciśnięcia klawiszy użytkownika zawierają słowa powiadomienie.
  • Adresy www Type (EaseMon):

    Zrzuty ekranu zostanie schwytany, gdy adresy URL stron internetowych zawierać powiadomienie słowa.
  • Tytuł okno typu (EaseMon):

    Zrzuty ekranu zostanie schwytany, gdy tytuł okna zawiera powiadomienie słowa.
  • App Name Type (iKeyMonitor):

    Zrzuty ekranu zostanie schwytany, gdy nazwa aplikacja zawiera słowa powiadomienie.

powiadomienia e-mailowe

Po konfiguracji EaseMon można wysłać e-maila z powiadomieniem, gdy konkretne słowo zostanie wykryty alarm, dzięki czemu można podjąć zgodnie działań jak najszybciej.

Dodaj Powiadomienia

  • 1. Przejdź do Ustawienia - Powiadomienia
  • 2. Kliknij ikonę „+”, aby uruchomić Ustawienia powiadomień.
  • 3. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wypełnić Nazwa raportu, określonym czasie, wybierz lub dodaj kategorie, wybierz działów i dodać odbiorców.

Zarządzanie użytkownikami i rolami administratora

Konfigurowanie wielu użytkowników i ról do zarządzania zapisane dane i ustawienia emcpanel z różnymi uprawnieniami w „Ustawienia”-„Administratorzy„.

  • Uprawnienia grupowe:

    Udzielić rola uprawnienia do wyświetlania / zarządzać dzienniki należący do określonych grup.
  • Zarządzaj zapisane dane:

    Udzielić roli uprawnienie do zarządzania dzienniki według typu dziennika.
  • zarządzanie ustawieniami:

    Udzielić roli uprawnienie do zarządzania ustawieniami.

Ustawienia systemowe

Przełączyć Logging ON / OFF przez typ dziennika

  • 1. Przejdź do „Ustawienia”-„System
  • 2. Przełącznik „ON / OFF”Dla każdej opcji rejestrowania w celu umożliwienia / zabronić przesyłania logów.

Użytkowe

Pogodne Dzienniki

  • Iść do "Ustawienia”-„Użytkowe”-„Pogodne Dzienniki”, Aby usunąć dzienniki według typu dziennika i użytkownika.

Dzienniki eksport

  • Iść do "Ustawienia”-„Użytkowe”-„Dzienniki eksport”Aby pobrać dzienniki jako CSV / ZIP (zrzuty ekranu).

Czy ten artykuł był pomocny?

Powiązane artykuły